• kedd , 19 március 2024
Százmillió? Nem akadály! A luxusért semmi sem drága a Balatonnál

Százmillió? Nem akadály! A luxusért semmi sem drága a Balatonnál

Megélénkült az ingatlanpiac a Balatonnál, főként az új építésű, rengeteg extrával ellátott, panorámás lakások iránt lett nagyobb a kereslet. Szakemberek szerint igazi lakásátadási robbanás várható a nyártól.

Ötszázezer és egymillió forint közötti négyzetméteráron lehet új lakáshoz jutni Siófokon, egy friss összegzés szerint a magyar tengernél elsősorban a panorámás, drága árfekvésű ingatlanokat keresik. – Közel háromezer új lakás építése indult most három Balaton-parti településen, Siófokon, Balatonfüreden és Keszthelyen. Az Aranyparton és az Ezüstparton is láthatunk beruházásokat, ezek közül többet még az idén, vagy legkésőbb a következő nyáron átadnak – mondja Kovács Zsolt a  Lakáskulcs-direct Ingatlan és Hiteliroda helyi vezetője.

– A legkeresettebbek a panorámás, közvetlenül a vízre néző lakások. Egy átlagos, hatvan négyzetméteres társasházi ingatlan ára jelenleg eléri a 60 millió forintos árat. Érdekes, hogy a legdrágábbakat keresik a leginkább, sorban veszik a százmilliós vagy annál is drágább lakásokat – mutatta a házak látványterveit az ingatlanos szakember.

A piac igényei szerint igen népszerűek az „okosotthonok”, a teljes komfort érdekében ezekben a házakban rengeteg beépített extrával találkozhatnak a vásárlók. Okosotthonokat építenek, távvezérléssel működtethető redőnyzettel és prémium burkolatokkal. Nagyon sok ingatlant belsőépítész által kivitelezett állapotban adnak át.

A luxuslakások sajátossága a hatalmas terasz, ami közvetlen panorámát biztosít a Balatonra. – A kivitelezők maximálisan leterheltek, a munkaerőhiány itt is nehezíti a beruházásokat, de szerencsére a parton azok a régi motoros vállalkozók dolgoznak, akik megtartották a meg tudták tartani brigádjukat és jó minőségű munkát adnak ki a kezükből – mondta Kovács Zsolt. Az ingatlanpiaci szakértők szerint nincs még vége az áremelkedésnek, ezért a fővárosban és a Balatonnál befektetési céllal is érdemes lakást vásárolni a közeljövőben. Sokan teszik ezt. A számítások szerint a következő években visszakapaszkodik az ingatlanpiac a válság előtti szintre. Az új építkezéseket 2019 végéig be kell fejezni, addig lehet ugyanis értékesíteni az ötszázalékos áfával kínált új lakásokat

 

Kapcsolódó cikkek