• péntek , 26 április 2024
A Konzum-csoport érdekeltségébe került a Balatontourist

A Konzum-csoport érdekeltségébe került a Balatontourist

Konzum Nyrt. résztulajdonában álló BLT Group Zrt. felvásárolta a legnagyobb balatoni turisztikai vállalatot

A tájékoztatás szerint a Balatontourist saját üzemeltetésben, illetve franchise rendszerben 106 hektáron 12 tóparti kempinget működtet a Balaton körül. A társaság saját tevékenységéből származó árbevétele 2016-ban meghaladta az 1,7 milliárd forintot.


A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett bejelentés szerint a BLT Group Zrt.-ben a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. közvetetten 22,8 százalékos, Jászai Gellért pedig magánszemélyként közvetett és közvetlen módon összesen 77,2 százalékos befolyással rendelkezik.

A veszprémi központú 66 éves Balatontourist kínálatában 5200 kempinghely, 500 bungaló és 200 mobilház, illetve bérbe vehető lakókocsik és sátrak szerepelnek.

Tavaly a saját üzemeltetésben működő szálláshelyein 183 ezer vendég fordult meg, akik több mint 630 ezer vendégéjszakát töltöttek a tó körüli kempingekben. Az elmúlt évben a vendégforgalom közel kétharmadát a belföldi vendégek adták, a külföldiek közül elsősorban a német, holland, dán és lengyel turisták keresték a szállásadó vállalat balatoni kínálatát.
Balatontourist három önkormányzati tulajdonú, továbbá kilenc magántulajdonban lévő kempinget üzemeltet a tó körül. A társaság alkalmazottainak száma 59.

MTI

Kapcsolódó cikkek