• kedd , 19 március 2024
Kétmilliárdos szálloda épülhet a fonyódi focipályán

Kétmilliárdos szálloda épülhet a fonyódi focipályán

Négycsillagos szálloda kerülhet a fonyódi focipálya helyére. A Balaton azon részén eddig nem volt ilyen kategóriájú szálláshely.

Hatalmas beruházásra készülnek Fonyódon: a sonline.hu beszámolója szerint kétmilliárd forintból egy négycsillagos szállodát építene egy befektető a település focipályáján. A két hektárosnál is nagyobb területről rálátni Badacsonyra.

Hidvégi József, Fonyód polgármestere elmondta, hogy a most ajánlatot tett beruházó figyelmét eredetileg egy sportszállóra próbálták ráirányítani, ám a csapatban volt egy szállodatervező, neki tűnt fel a jó adottságokkal bíró sportpálya területe.

Ott ugyanis a mostani lelátónak helyt adó telekrészről csodálatos kilátás nyílik a Balatonra és a szemközti Badacsonyra. Ha az ingatlanhirdetményben szereplő április 4-i határidőig a 100 milliós vételárat kínáló vevő hivatalos ajánlata valóban befut Fonyódra, akkor a területen lévő, lerobbant sportszállót lebontják. A 2,2 hektáros focipálya területén pedig egy olyan sportszolgáltatásokat is nyújtó, négycsillagos szálloda épülhet, amelynek üzemeltetője a polgármester szerint 30 éven át évi 20 millió forintot fizet be a város kasszájába

Kapcsolódó cikkek