• péntek , 19 április 2024
Zenei harmóniából ízharmónia

Zenei harmóniából ízharmónia

Mondta Jády Péter a Rulett Együttes vezetője Csopakon a Boros Toros Kolbásztöltő versenyen. Sült kolbászuk Nagy Arany díjat ért.

Szombaton tartották a település hagyományos gasztronómiai rendezvényét. Az idén új helyszínen a Csopaki Üdülőfalu és Kemping területén. A borongós, esős idő ellenére nagyon sokan keresték fel a rendezvényt. A legkisebbeket mini autók, korongozás, kosárfonás, kézműves műhely várta.

Délelőtt már javában forrt az orja leves, a csapatok keverték a kolbászhúst, majd töltötték. Az érdeklődők sem unatkoztak, hiszen a csodálatos ősfás környezetben az árusok kínálták portékáikat. Kóstolhattunk sült kolbászt s hurkát, házi rétest, különböző falusi füstölt finomságokat. Aki megszomjazott az is bőséges italválasztékból választhatott.

-Az idei kolbásztöltő versenyen induló csapatok finomabbnál finomabb ételeket készítettek, ezért a zsűri nem volt könnyű helyzetben, mert hajszálnyi különbségek alapján született meg a döntés – fogalmazott Fülöp László mesterszakács, a zsűri elnöke.
Nagy arany díjas lett az Ízlelők, arany díjas a Tölti-Kék és a Bélügyesek, ezüst díjas a Csopak-Paloznak Horgász Egyesület, bronz díjas a Csodás Csopak Csocsós Csapat sültkolbásza.

Kapcsolódó cikkek