• péntek , 12 július 2024
A Kool & the Gang koncertjével indul az idei Paloznaki Jazzpiknik

A Kool & the Gang koncertjével indul az idei Paloznaki Jazzpiknik

A világhírű Kool & the Gang koncertjével indul az idei Paloznaki Jazzpiknik, amely augusztus 3-án, 4-én és 5-én nemzetközi és magyar előadókkal, valamint színvonalas gasztronómiai kínálattal várja az érdeklődőket.

A Homola Pincészet hatodik alkalommal megrendezendő programsorozata 3 napon át, 4 színpadon, 20 koncerttel várja a látogatókat, a fesztivál 2015-től a Nagyon Balaton rendezvénysorozat tagja – emlékeztettek a szervezők az MTI-hez eljuttatott programismertetőjükben.

Idén egy különleges nulladik nappal indul a Jazzpiknik: a Group’n’Swing után a világhírű Kool & the Gang ad koncertet a Nagyszínpadon.

Augusztus 4-én fellép a brit acid jazz csapat, az Incognito, majd a soul, a blues és a jazz határterületein egyensúlyozó olasz énekes, Mario Biondi. Az Incognito előtt a Kéknyúl & Jónás Vera veszi birtokba a Nagyszínpadot, míg a Tájház Színpad fő fellépője ezen a napon a The Qualitons lesz.
Augusztus 5-én a Swing á la Django és a Peet Project lép fel a Nagyszínpadon, az este sztárja pedig a Matt Bianco lesz, aki a holland New Cool Collective-vel érkezik. A Tájház Színpadon az Antal Gábor trió kezdi a napot, majd fellép a Dj Bootsie Live Band, az estét pedig a Sárik Péter trió és Berki Tamás zárja.
A Sáfránkert Vendéglő előtt a falu főutcáján jazzformációk szórakoztatják a járókelőket. Idén újdonság lesz a Pezsgő terasz.

A Jazzpikniken a Balaton északi partjának éttermei és kézműves termelői biztosítják a harapnivalókat.

A fesztivál borkínálatának alapját a házigazda Homola Pincészet borai adják, emellett kaphatók lesznek a környékbeli pincészetek válogatott borai is.
Idén is lehet TukTukokkal közlekedni a helyszínek között. Délutánonként interaktív programok várják a gyerekeket a Tájház udvaron és a Nagyszínpad mellett.

 

Kapcsolódó cikkek