• szerda , 24 április 2024
Márciusban is jönnek a 10 kg felettiek a Balatonból.

Márciusban is jönnek a 10 kg felettiek a Balatonból.

Az alábbiakban Gödry Zoliék évnyitó pecájának beszámolóját olvashatjátok. Az idei tavasz eddig kifejezetten melegnek mondható, emiatt a pontyok is gyorsabban találtak ki a partok közelébe. Nem is csoda, hogy Zoliéknak sikeres horgászatban volt részük.

Az erős szél miatt a tervezetthez képest egy nappal később tudtuk megkezdeni horgászatot. Attól függetlenül, hogy nem volt túl meleg, gyönyörű időnk volt. Mindenben volt részünk, a viharos széltől a tükörvízig. Mindegy hányszor látom, mindig lenyűgöz ennek a fantasztikus tónak a változatossága.

Nem kevésbé voltak egyediek és változatosak a halak, akikkel összehozott minket a sors. Fogtunk jó néhány kicsit is, de minden napra jutott egy 5 kg feletti példány.

A négy legnagyobb hal súlya 5,5 8 10,3 11,2 Leginkább a fűszeres bojlik működtek, például a 11,2 kilós tükörponty is egy rendkívül erős, csalit vett fel.
Csak ajánlani tudom a szezon eleji, hideg vízi pontyhorgászatot a Balatonon. Bár egy kicsit nehezebb halat fogni, sokat tanul közben az ember. A Balaton pedig garantáltan tud majd újat mutatni! – beszámolt a balatonihal.hu

Kapcsolódó cikkek