• péntek , 26 április 2024
150. éve Balatonfüreden

150. éve Balatonfüreden

Az egyedülálló balatonfüredi sport klub (BYC) alapításának 150. évfordulója alkalmából emléktábla avatással és ünnepi közgyűléssel tisztelegtek az alapítók előtt. Az egyesület különleges programsorozattal várja a vitorlázás szerelmeseit egész évben. A rendezvényen egy időkapszula elhelyezésével is üzentek a jövő generációjának – számol be a nem mindennapi eseményről a balatonfured.hu

Bóka István, polgármester az ünnepségen kiemelte: az egyesület alapítása a város hőskorszakához köthető, Balatonfüreden az Anna-bál mellett a vitorlás egyesületnek van a legnagyobb tradíciója.

– Példaértékű az egyesület működése és megújítása. A BYC több mint egy sportklub, gazdasági tényező, a város imázsához, fejlődéséhez is hozzájárul. Rangos nemzetközi versenyeket rendeznek, számtalan vendégéjszakát generálnak a városban. Mégis a klub talán legnagyobb érdeme, hogy megmaradt egy alulról építkező egyesületnek, ahol együtt tud létezni a tömeg-, a szabadidő-, és a versenysport, és még az utánpótlás nevelésre is van energia – vélekedett a polgármester.

Az ünnepi közgyűlésen a BYC elnöke, Gerendy Zoltán hangsúlyozta: az elmúlt másfélszáz év alatt nagyot változott a világ, a klub történelme hűen tükrözi az ország társadalmi változásait is, de az egyesület mindvégig megőrizte indentitását: nem csupán szolgáltat, hanem együttműködik a klub tagjaival.

forrás: balatonfured.hu
fotó: byc.hu

Kapcsolódó cikkek