• péntek , 26 április 2024

Balatoni Habos Mogyoró torta a döntőbe került

Ezek lettek a Magyarország Tortája és a Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntősei

Mogyorós, gesztenyés és gyümölcsös ízű tortaremekek jutottak be a fináléba.

Mogyorós, gesztenyés és gyümölcsös ízkombinációjú tortakreációk jutottak be a Magyarország Tortája és a Magyarország Cukormentes Tortája versenyek döntősei közé a hétfőn Budapesten megrendezett első zsűrizésen.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány által szervezett versenyek döntőjébe 5-5 torta került be, melyek közül a zsűri júniusban választja ki az idei győztest.

A Magyarország Tortája verseny döntősei közé került:

  • a budapesti Hisztéria Cukrászda Szent Erzsébet elnevezésű, roppanós diós piskótájú, áfonyás sajttortája

www.gregoryiron.com ,  www.facebook.com/gregory.iron.photography  Gregory Iron Photography © (photographer:Gergely Vas) , info@gregoryiron.com

  • a budapesti Nándori Cukrászda joghurtos ribizlibetéttel kombinált Zalai Gesztenyés Fátyolfelhő nevű tortája

www.gregoryiron.com ,  www.facebook.com/gregory.iron.photography  Gregory Iron Photography © (photographer:Gergely Vas) , info@gregoryiron.com

  • a budapesti Horváth Cukrászda Balatoni Habos Mogyorónevű kreációja feketeribiszkével és tejcsokoládés karamellel

A tortáról röviden: Mogyorós habtészta, mogyorós streuzel betét, fekete ribiszke zselé, tejcsokoládés karamell réteg, mogyoró hab, mogyoróolajos tejcsokis mogyorós áthúzóval bevonva. Díszítésnek arany lüszterbe forgatott mogyoró szemet használunk.

www.gregoryiron.com ,  www.facebook.com/gregory.iron.photography  Gregory Iron Photography © (photographer:Gergely Vas) , info@gregoryiron.com

www.gregoryiron.com ,  www.facebook.com/gregory.iron.photography  Gregory Iron Photography © (photographer:Gergely Vas) , info@gregoryiron.com

  • a Frer Cukrászda Fertődi Fekete fantázianevű, barnarizs-liszttel és céklás-diós tésztával készült, feketeribizli-krémes tortája

www.gregoryiron.com ,  www.facebook.com/gregory.iron.photography  Gregory Iron Photography © (photographer:Gergely Vas) , info@gregoryiron.com

  • a dunaföldvári Tóth Cukrászda Ingyom-Bingyom nevet viselő, málnás ropogós réteggel kombinált, citromos és aszalt gyümölcsös piskótával és pillecukorrétegekkel készült édessége.

www.gregoryiron.com ,  www.facebook.com/gregory.iron.photography  Gregory Iron Photography © (photographer:Gergely Vas) , info@gregoryiron.com

A tortákról bővebben a Süti Chef oldalon olvashatsz.

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntőjébe került:

  • a pomázi Édes-Gyömbér Cukrászda Túrós kolibri nevű, narancszselét és túrót kombináló süteménye

turos

  • a Horváth Cukrászda Homok aranya nevű homoktövises tortája

homok

  • a Zazzi Cukrászda Pöttyös Panni elnevezésű céklás-gyümölcsös kreációja

pottyos

– a Frer Cukrászda Málnás zöldségtortája

malna

  • az Édességlabor Kócos Kajszi nevű barackos süteménye
kocosA cukormentes torták fotóit Molnár Tímea készítette.

A tortákat a korábbi évek gyakorlata szerint összetett szempontrendszer alapján, anonim módon értékelte a zsűri.

www.gregoryiron.com ,  www.facebook.com/gregory.iron.photography  Gregory Iron Photography © (photographer:Gergely Vas) , info@gregoryiron.com

A cukormentes torták hozzávalóit a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által ellenőrzött alapanyaglistáról választhatták a cukrászok. A győztes torta elemzését egy független élelmiszer vizsgáló laboratórium végzi majd.

A cukrászok a hagyományos ízeket használták, a málna, mák, megy, cseresznye és a túró volt a fő alkotóelem.

A zöldséges különlegességek között akadt cékla, paradicsom, még szarvasgomba is.

Kapcsolódó cikkek