• péntek , 29 március 2024

150. éve Balatonfüreden

Az egyedülálló balatonfüredi sport klub (BYC) alapításának 150. évfordulója alkalmából emléktábla avatással és ünnepi közgyűléssel tisztelegtek az alapítók előtt. Az egyesület különleges programsorozattal várja a vitorlázás szerelmeseit egész évben. A rendezvényen egy időkapszula elhelyezésével is üzentek a jövő generációjának – számol be a nem mindennapi eseményről a balatonfured.hu

Bóka István, polgármester az ünnepségen kiemelte: az egyesület alapítása a város hőskorszakához köthető, Balatonfüreden az Anna-bál mellett a vitorlás egyesületnek van a legnagyobb tradíciója.

– Példaértékű az egyesület működése és megújítása. A BYC több mint egy sportklub, gazdasági tényező, a város imázsához, fejlődéséhez is hozzájárul. Rangos nemzetközi versenyeket rendeznek, számtalan vendégéjszakát generálnak a városban. Mégis a klub talán legnagyobb érdeme, hogy megmaradt egy alulról építkező egyesületnek, ahol együtt tud létezni a tömeg-, a szabadidő-, és a versenysport, és még az utánpótlás nevelésre is van energia – vélekedett a polgármester.

Az ünnepi közgyűlésen a BYC elnöke, Gerendy Zoltán hangsúlyozta: az elmúlt másfélszáz év alatt nagyot változott a világ, a klub történelme hűen tükrözi az ország társadalmi változásait is, de az egyesület mindvégig megőrizte indentitását: nem csupán szolgáltat, hanem együttműködik a klub tagjaival.

forrás: balatonfured.hu
fotó: byc.hu

Kapcsolódó cikkek