• péntek , 19 április 2024

Gyermekek navigáltak a Vitorlázeumban

Az V. Füredi Tavaszi Fesztivál keretében a Balatonfüredi Yacht Club 150. fennállásának alkalmából, csütörtökön a Vitorlázeum várta a gyermekeket, hogy élményszerűen megismerkedhessenek a vitorlázás alapismereteivel.

A balatoni vitorlázást bemutató vitorlástörténeti interaktív kiállítótérben a Balatonfüred Kulturális Nonprofit kft. munkatársai négy állomáson keresztül a balatoni hajózással kapcsolatos kézműves tevékenységekkel kalauzolták a diákokat a szelek szárnyán, akik még egy ” igazi „ balatoni vihart is átélhettek a viharszimulátorban.

Persze ahhoz hogy vízre szálljunk, sok mindent el kell sajátítani, a biztonságos közlekedéshez a Róka Rudi a Balatonon című mesét hallgatták Magyar Kinga előadásában.

A kötélcsomózást, és átfogó kötélmunkát, kikötést, és persze a navigálás nehézségét is átélhették a gyerekek. A Különös hajós kommunikációt, és a sípjelzések jelentését ismerhették meg.
Hajóra szálltak és kipróbálhatták magukat a kormánykeréknél és a kormányrúdnál ahol a csapatmunka fontosságát is átélhették.

A sok csillogó szempárt, mosolyt látva a balatonfüredi diákok közül valószínűleg sokan „élesben” is kipróbálják majd a vitorlás sport szépségeit.

forrás: Kis Virág

Kapcsolódó cikkek