• péntek , 29 március 2024

A Balaton és Én

Címmel nyílt kiállás Balatonalmádiban csütörtökön délután, több mint 220 gyermek rajzából a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár épületében, a víz világnapja alkalmából.

A tárlatot Fábián László nyugalmazott iskolaigazgató, grafikusművész nyitotta meg. A víz mindannyiunk alapélménye, a víznek a látványa is csodálatos – fogalmazott.

Fábián László

A vizet nagyon nehéz lefesteni, mert színtelen. Amilyen színeket látunk azok mind az ég és a felhők és a környezet tükröződései a felszínen. Ehhez elengedhetetlen az alkotók technikai fejlesztése, amit már az óvodásoknál el kell kezdeni, de ami a legfontosabb, hogy a személyesen átélt, megélt élményt próbáljuk ábrázolni – zárta gondolatai a grafikusművész.

  Gergely Gabriella a Györgyi Dénes Általános Iskola 6. osztályos tanulójának munkája is bekerült a kiemelt 26 közé. Ő nagyító alatt szemléli a Balatont világot.

A csütörtökön megnyílt kiállításon az óvodástól egészen a 17 éves korosztályig képviselték a gyermekek. A zsűri a beküldött pályaművekből összesen 26 munkát emelt ki, jutalmazott.

Kapcsolódó cikkek